duminică, 21 iulie 2013

Lipsa polenizării!

La două luni de când am început proiectul mini-grădina, constat câteva probleme la plantele pe care am încercat să le cultiv.
-roșiile și pișcătorii deși au fost plini de flori nu au legat până acuma nici un fruct. Exact acelasi lucru l-am pațit
și cu căpșunii dar acestia au reușit într-un final sa lege 2-3 căpșunele. Ca și recomandare celor care doresc să crească plante pe balcon este să aibă balconul deschis ca insectele să poate să realizeze polenizarea naturală.




 -căpșunii au ajuns la final de ciclu însa am discutat cu câteva persoane și acestea mi-au recomandat să le tai toate frunzele și cu putin noroc o să mai dea anul acesta înca un rod.

-condimentele sunt cele mai fericite pe balcon, mai ales ca acuma le-am "lipit" și un trandafir pitic pe lângă ele.


2 comentarii:

  1. La multe dintre aceste plante nu e nevoie de insecte. Noi insine putem tine locul albinelor. Rosiile au o floare care trebuie stransa usor(!!!) intre degete. Este de akuns. La castraveti trebuie trecut cu degetul din floare in floare, pentru a duce polenul de la florile masculine la florile feminine. La ardei se da usor cu degetul in centru, pentru a scutura polenul de pe stamine pe pistil.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-am notat sfaturile d-voastra. anul acesta l-am "ratat" dar am invatat foarte multe lucruri pe care am sa le aplic anul viitor, cu rezultate mai bune sper!!

    RăspundețiȘtergere